Kamp


Wat is een kamp?

Het kamp wordt beschouwd als afsluiter en hoogtepunt van een heel chirojaar. De leidingsploeg zondert zich 10 dagen af van de buitenwereld en neemt elk zijn afdeling onder hun hoede. Het is een gebeuren waar men vanaf de eerste dag van de grote vakantie naar uitkijkt en, eenmaal daar, menige hartjes sneller doet slaan.

Waar gaan we op kamp?

Sinds 20 jaar hebben we een nauwe band met 2 kampplaatsen in het heuvelachtig en bosrijk Eifelgebied in Duitsland: Prüm en Bleialf. Van het mooie park en het intiem stadje van Prüm tot de uitgestrekte weides en het gezellige dorpje van Bleialf: elk hebben ze hun charme! Dit jaar mag Prüm ons met open armen ontvangen.

Wanneer gaan we op kamp?

Traditiegetrouw gaan we altijd de eerste 10 dagen van augustus op kamp. Dit jaar zal dat zijn van 2 tot 11 augustus 2021. De leidingsploeg zelfs nog een dagje vroeger om alles in gereedheid te brengen voor die 10 geweldige dagen: De slaapplaatsen worden ingedeeld, de bezoekdag wordt voorbereid, een kamplied wordt uitgeschreven, het decor wordt opgebouwd...

Het decor? Dus er wordt toneel gespeeld...

Dat klopt! Elk kamp gaat gepaard met een bepaald thema. Thema's die de afgelopen jaren aan bod zijn gekomen zijn: Hercules, Asterix & Obelix, Circus, de Muppets, Pocahontas, Peter Pan... Dit jaar beleven we samen in het vagevuur tussen Hemel en Hel een nieuwe avontuur. Elke dag staat de kinderen een nieuw verhaal te wachten die aanleiding geeft tot een groot chirospel, een gezellig groepsmoment of een feestelijke maaltijd. Het belooft weer een spannend avontuur te worden.

Hoe ziet de dagindeling eruit op kamp?

De kinderen worden elke ochtend om 8u gewekt door een origineel wekmoment. Nadat ze zich hebben gewassen en hun tandjes hebben gepoetst, worden ze om 8.30u aan de ontbijttafel verwacht voor een stevig ontbijt. Deze zal hun helpen om de hele morgen flink te kunnen ravotten. Het middagmaal wordt geserveerd om 13u. Na het middageten wordt hen een half uur "platte rust" verplicht om alles deftig te laten verteren. Na dit half uur is er de mogelijkheid om naar ons eigen winkeltje op de kampplaats te komen. Hier kan men ijsjes, drank en kaarten met postzegels kopen, dit alles onder het goed toeziend oog van de leidingsploeg. De activiteiten worden hierna terug hervat. Tussendoor maken we nog plaats voor een vieruurtje, want van al dat lopen en tieren krijg je natuurlijk honger. Om 18.30u mogen we proeven van het uitgebreid avondmaal gemaakt door onze Chef-kok. Na het eten worden de kinderen nog een laatste keer klaargestoomd voor de afsluitende activiteit van de dag. Om 21.00u gaat de eerste groep slapen. Na hun tandjes te hebben gepoetst, stoppen we ze onder de wol in hun grote houten wigwam. We wensen hen een goede nachtrust toe die ze zeker gaan nodig hebben, zodat ze de volgende dag weer actief kunnen deelnemen aan de spetterende activiteiten.

Hoe schrijf ik mijn kind in? Hoeveel kost het? Hoe geraak ik daar? Wat moeten ze meenemen? ...

De antwoorden op deze vragen kan je terugvinden in ons kampboekje die we begin juli bij de leden langsbrengen. Hierin staat alle praktische informatie wat het bivak betreft.

Om de kampsfeer al wat op te snuiven, kunnen jullie de kampfoto's van voorbije jaren bekijken: